Zaterdag 6 juli, Zeeuwse Concertzaal, aanvang 20.00 uur
Entree € 19,50, jeugd t/m 17 jaar € 8,--
Donateurs Stichting Kamermuziek Zeeland € 16,50

Lisa Jacobs, Ramón Jaffé & The String Soloïsts (Amsterdam)

Pietro A. Locatelli,
Concerto voor Viool & Strings  D groot op. 3/1

Piotr I. Tchaikovsky,
Nocturne d-klein op. 19/4 voor Cello & Strings

Eugene Ysaye,
Rêve d‘enfant voor Viool & Strings

Gioacchino Rossini,
Variazioni „Une Larme“ voor Cello & Strings,          
oorspronkelijk voor Cello & Piano, bewerkt door R. Jaffé

Joseph Suk,
Serenade in Es groot op. 6 voor Strings

Arthur Piazzolla,
'Duo de amor' voor Viool, Cello & Strings'Esqualo' voor Viool, Cello & Strings
'Libertango' voor Strings

 

The string soloïsts

The String Soloïsts is een internationaal dynamisch strijkersensemble gevestigd in Amsterdam, bestaande uit 14 strijkers die optreden onder leiding van artistiek leider Lisa Jacobs. Hun benadering van muziek maken zonder een dirigent onderscheidt de groep van de reguliere kamerorkesten. Het vereist een intensieve betrokkenheid van alle muzikanten.

The String Soloiïsts zijn opgericht in 2015 en hebben al opgetreden op grote podia in Nederland, Duitsland en Italië en werden verschillende keren uitgenodigd om live op de Nederlandse radio en televisie te spelen. Hoogtepunten van dit seizoen zijn hun debuut in de prestigieuze zondagochtendserie van het Amsterdamse Concertgebouw, de Robeco Summernights en concertreizen naar Italië, Duitsland en Portugal.

Het repertoire van The String Soloïsts omvat een verscheidenheid aan stijlen, variërend van barok tot hedendaagse werken. Naast uitvoeringen van het reguliere repertoire, concentreert het ensemble zich op het uitvoeren van ten onrechte verwaarloosde werken.

De samenstelling van het ensemble stelt hen in staat om zowel als ensemblelid als solist binnen de groep te spelen. Naast hun betrokkenheid bij de String Soloists, zijn alle musici individueel actieve leden van de internationale muziekscene, zowel als kamermusici als solospelers.


Lisa Jacobs | viool

Al op 17-jarige leeftijd maakte Lisa haar succesvolle debuut met het Koninklijk Concertgebouworkest o.l.v. Riccardo Chailly. Sindsdien speelt zij in alle grote concertzalen van Nederland en over de hele wereld, zowel in kamermuziekverband als op festivals en als soliste. Ze won verscheidene eerste prijzen op internationale concoursen.

In november 2013 werd haar debuut-cd uitgebracht door Challenge Records International. Een volgend album met vioolconcerten van Locatelli volgde in 2016 op Cobra Records. Beide cd’s werden lovend ontvangen door de internationale pers.
Lisa geeft geregeld masterclasses aan hogescholen in binnen- en buitenland.

Zij studeerde bij Joyce Tan aan het Utrechts Conservatorium en vervolgde haar opleiding bij Ilya Grubert in Amsterdam en Christoph Poppen in München. Van invloed voor haar verdere ontwikkeling waren Nelli Shkollnikova, Thomas Brandis en Ana Chumachenco.

Sinds 2017 is Lisa een Pirastro Artist. Momenteel bespeelt zij een Rugieri uit 1683.


Ramón Jaffé | cello

De cellist Ramon Jaffé is sinds 2011 artistiek leider van het Muziekfestival Middelburg en sinds de oprichting in 1995 van het Kammermusik Festival Hopfgarten in Tirol.

Hij is geboren in Riga, Letland, getogen in Jeruzalem en kwam voor de voltooiing van zijn studie naar Duitsland. Hij studeerde bij zijn vader Don Jaffé, bij Sandor Vegh, David Geringas, Boris Pergamenschikow en Daniel Schafran.

Zijn kunstenaarschap is doortrokken van velerlei culturen. Ramon soleert op internationale concertpodia en is als kamermuziekspeler te gast op vele gerenommeerde festivals. In de loop der jaren heeft hij een discografie opgebouwd van 25 cd’s. Naast het klassiek en hedendaagse repertoire toont Ramon Jaffé zijn passie voor jazz en flamenco en Indiase muziek in samenspel met de jazz-zanger Bobby McFerrin en de virtuoze sitarspeler Pradeep Ratnayake. Het concertleven combineert Ramon met zijn liefde voor het onderwijs aan zijn studenten in masterclasses en aan de Hochschule für Musik in Dresden.