Stichting Kamermuziek Zeeland
 

Over ons

De Stichting Kamermuziek Zeeland is ontstaan in 1990 op initiatief van enkele muziekliefhebbers. Zij meenden dat de belangstelling voor muziek in kleine bezetting in deze provincie méér concerten rechtvaardigden dan er in het reguliere cultuurprogramma doorgaans werden aangeboden.

De wens...

Bij de oprichting was een van de grote wensen van de Stichting om in de Zeeuwse hoofdstad Middelburg jaarlijks een internationaal MuziekFeest van de grond te tillen. Het duurde een aantal jaren voor het zover was. In die tussenliggende periode heeft de Stichting allerlei concertactiviteiten georganiseerd als losse openbare concerten en besloten huiskamerconcerten voor donateurs.
Een aantal jaren ook stond de Stichting aan de basis van een reeks kamermuziekoptredens, die werden georganiseerd als onderdeel van het gevarieerde cultuuraanbod tijdens de Nazomer Festival Zeeland in september. Het ging daarbij om een serie concerten, die verspreid over Schouwen-Duiveland en Tholen werden gegeven in monumentale dorpskerken. Die concerten waren min of meer de voorloper voor wat de Stichting in Middelburg, op één locatie dus, in gedachten had.

...In vervulling

In 1999 kwam het bestuur in contact met de internationaal vermaarde altviolist Daniël Raiskin, die kans zag onze wens in praktijk te helpen brengen. Met een groep internationale musici verzorgde hij dat jaar in een periode van tien dagen een kamermuziekfestival dat opvallend goed aansloeg. Dat succes lag zowel aan de inzet van de musici als de informele sfeer.
In 2009 en 2010 nam Bart Schneemann het artistiek leiderschap over. 

Artistiek leider

Ramon Jaffé is vanaf 2011 voor alle festivals de artistiek leider.
Het bestuur van Stichting Kamermuziek Zeeland meent dat Ramon Jaffé er steeds in slaagt voor de festivals een aantal boeiende concerten samen te stellen. 

Bestuur

Het bestuur van de Stichting Kamermuziek Zeeland wordt gevormd door:
Jan van de Kreeke, Voorzitter
Finy Consten, secretaris
Elly Max-Hagen
Tonnie Hugens
Evelien de Vries