Zondag 21 februari 2021, 15.00 - 17.00 uur
Theater de Mythe Goes, 
Entree €19,50 incl. koffie/thee
Jeugd t/m 25 jaar €5,--

Programma wordt later bekend gemaakt.

Belinfante Quartet

Olivia Doflein, Fiona Robertson, Sophie Vroegop en Pau Marquès vormen samen het Belinfante Quartet, een jong en dynamisch strijkkwartet uit Nederland. De kwartetleden hebben hun studietijd in diverse landen afgerond, waaronder aan the Royal College of Music, Conservatorium van Amsterdam, Conservatorium Utrecht en het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Sinds het kwartet hun debuutconcert speelde in september 2016, hebben ze al op vele podia gestaan in zowel Nederland als Spanje, waaronder de Kleine Zaal van het Concertgebouw en het Muziekgebouw Frits Philips. Zij hebben ook live gespeeld op Radio 4 in het programma Opium Muziek. In het voorjaar van 2019 namen ze deel aan het Jong Talent Kamermuziek Festival op Schiermonnikoog en de kwartetacademie van het Diotima Quartet in Frankrijk. In de zomer van 2019 zullen ze deelnemen aan het Delft Kamermuziekatelier, de Zeister Muziekdagen en concerten geven op verschillende zomerfestivals.

Met als doel de gezamenlijke passie voor muziek te delen met een divers publiek, hebben ze zeer gevarieerde concerten gespeeld, van intieme huiskamerconcerten tot lokale tot grote zalen. Ze spelen stukken uit het kernrepertoire met frisse energie en combineren dit met minder bekende werken die net zoveel liefde en aandacht verdienen.

Het kwartet werkt ook samen met verschillende artistieke disciplines. In Juni 2019 hebben ze samengewerkt met beeldend kunstenaar Jordi Cárdenas Lozano aan het project Tchk-Tsjech!, een voorstelling waarin de sprookjesachtige muziek van Léos Janácek wordt begeleid door poëtische, abstracte beeldprojecties. Met dit project hebben ze de juryprijs van het Delft Chamber Music Festival gewonnen.

Het kwartet heeft gestudeerd met Mikhail Zemtsov en Sebastian Kolosky (Utrecht String Quartet) en Prunella Pacey (Allegri String Quartet). Ze hebben ook masterclasses gevolgd bij Gregor Sigl (Artemis Quartet), het Diotima Quartet en het Elias Quartet.

Met hun naam zingen ze een ode aan de celliste Frieda Belinfante, die de eerste professionele vrouwelijke dirigente van Europa was. Haar oprechtheid, doorzettingsvermogen en wil, zowel in muziek als in andere aspecten van haar leven, zijn voor hen een prachtige bron van inspiratie.