Zondag 7 maart 2021, 11.00 - 12.00 uur
Zeeuwse Concertzaal Middelburg
Entree € 12,50 incl. koffie/thee
Jeugd t/m 17 jaar en voltijdstudenten: € 5,--
Donateurs € 10,--

Cantilena

liederen en melodieën voor fluit en harp

Mirjam Overlach: harp
Jana Machelett: fluit

Programma

Joh. Seb. Bach - Sonate in g-mineur, BWV 1020, fluit en harp
Claude Debussy - Syrinx voor fluit solo
Felix Mendelssohn - twee ‘Lieder Ohne Worte‘ voor harp
Hendrik Andriessen - Intermezzo voor fluit en harp
Camille Saint-Saëns - Fantaisie voor fluit en harp
John Thomas - The minstrel’s adieu to his native land
Francis Poulenc - uit: Sonate, deel 2, Cantilena, fluit en harp
Gabriel Fauré - Fantasie voor fluit en harp


Jana Machalett

Jana Machalett is een veel gevraagde fluitiste in binnen- en buitenland, met name op het gebied van de hedendaagse kamermuziek.  
Jana is vast lid van ensemble Lumaka en van Insomnio, een ensemble voor moderne muziek. Insomnio werd voor zijn debuut cd -waar Jana aan heeft meegewerkt- genomineerd voor de prijs van de “Deutsche Schallplattenkritik”. Ook kreeg Jana samen met Insomnio de kans om met Pierre Boulez te werken.  Daarnaast is Jana regelmatig gastspeler bij gerenommeerde ensembles zoals Ensemble Modern, waarmee zij in veel Europese landen en Mexico heeft opgetreden. Verder speelt Jana regelmatig met het Asko|Schönberg in verschillende programma’s onder leiding van diverse dirigenten zoals bijv. Heinz Holliger, Emilio Pomárico en Etienne Siebens.  
www.janamachalett.blogspot.com


Miriam Overlach

 

Miriam Overlach, harpiste en muzikale duizendpoot, treedt op als soliste en kamermusicus, houdt van theatrale performances en is samen met Jana Machalett oprichter van Ensemble Lumaka. 
Zij is winnares van het Vriendenkrans Concours en Nederlands Harp Concours en laureate van het 'Deutscher Musikwettbewerb'. De afgelopen jaren gaf zij diverse solo- en kamermuziekrecitals, bijv. in de Kleine Zaal van het Concertgebouw Amsterdam, de Nord-deutsche Rundfunk en tijdens het Grachtenfestival. Sinds 2019 is zij hoofdvakdocente voor harp aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en sinds 2020 kamermuziekdocente vaan het Conservatorium van Amsterdam.
www.miriamoverlach.com