Kate Semmens & Steven Devine | 'Delicatessen'

Zondag 3 februari 2019, 11.00 uur, Zeeuwse Concertzaal Middelburg
Entree € 12,50 incl. koffie/thee

Composities van Engelse componisten uit de 17de en 18de eeuw voor sopraan en klavecimbel. Liederen met een mooie balans tussen de tekst en de muziek. Juweeltjes van Henry Purcell, de man die schilderde met woorden en muziek, maar ook composities van John Blow, William Boyce en Thomas Arne. De sfeer van het Engelse landschap van toen en taferelen van herders en herderinnen worden liefdevol uitgebeeld.Hier kunt u content plaatsen.

Steve Devine

De Engelse clavecinist Steven Devine is bekend om zijn verfijnde uitvoeringen van de complete clavecimbelwerken van Rameau en tijdgenoten. Ook is hij vaste clavecinist van the Orchestra of the Age of Enlightenment, The Gonzaga Band, Apollo an Pan, The Classical Opera Company en treedt hij regelmatig op met andere ensembles in Europa en Canada. Naast vele cd’s met deze ensembles nam hij ook  solowerken op.

Als dirigent maakte hij zijn debuut in 2002 in de Royal Albert Hall. The Orchestra of the Age of Enlightenment dirigeerde hij daar op het Proms Concert in 2007. Het Mozart Festival Orchestra concerteerde onder zijn leiding in alle grote zalen van het UK.
Steven Divine is Music Director for New Chamber Opera in Oxford met repertoire van Cavalli tot Rossini. Op het Dartington Opera Festival heeft hij opera’s van Händel en Purcell gedirigeerd. Tegenwoordig is hij dirigent en artistiek leider van het English Haydn Festival in Bridgnorth.

Steven Divine is docent clavecimbel en fortpiano aan het Trinity Laban Conservatoire in London en Early Keyboard Consultant to the Royal Birmingham Conservatoire and Royal Welsh Colleges.

Kate Semmens

Kate Semmens is een solist die met veel toonaangevende ensembles en operagezelschappen heeft gezongen en met enkele van de beste koren uit Groot-Brittannië met dirigenten, waaronder Sir John Elliot Gardiner, Paul McCreesh, John Butt en Eric Whitacre. Haar operavoorstellingen omvatten Cupido (Venus en Adonis), Mycene (Isis), Suzanna (Le Nozze de Cherubino) en mevrouw P (De man die zijn vrouw voor een hoed verwarde). Kate treedt regelmatig op voor New Chamber Opera, met wie voorstellingen zoals Galatea (Acis en Galatea), Second Woman (Dido en Aeneas), Orgando (Amadigi), Atalanta (Xerxes), Semira (Artaxerxes). Ze zong de titelrol in 'Il Re Pastore' van Mozart en meest recent speelde ze Asteria in 'Tamerlano' van Händel. Ze creëerde de rol van Euridice in The Story of Orpheus van Caldwell. Van haar Ciro, in hun productie van Il Trespolo Tutore van Stradella, schreef Opera Magazine: "de duidelijkheid en charme van de sopraan van Kate Semmens was ontwapenend".

Kate is met name betrokken geweest bij historische uitvoeringen, heeft de titelrol gespeeld in de eerste moderne uitvoering van Teraminta van John Stanley voor Opera Restor en recent voltooide uitvoeringen van Cavalli's Erismena, uit de originele Engelse editie die de Bodleian Library in 2009 kocht.
Kate geniet vooral van zingen met instrumentalisten en heeft genoten van recente uitvoeringen van Bach Cantates met violist Margaret Faultless, programma's met Matthew en Rebecca Truscott, Jacobean-programma's met luitist Lynda Sayce, en viola's met Jacob Heringman en Susanna Pell. Haar solo CD Delicatessen met klavecinist Steven Devine, opgenomen in de Sendesaal in Bremen, gaven de gelegenheid om een deel van dit repertoire op te nemen. 

Meer recent hebben Kate en Steven muziekprogramma's ontwikkeld die zijn gebaseerd op de huismuziek van het Bach-huishouden. Dit leidde tot optredens op St John's Smith Square en Radio 3, evenals vele festivals in het hele land. Dit werd vorig jaar opgenomen en wordt uitgebracht op het label Devine Music Record. Zowel Delicatessen als The Notebooks van Anna Magdalena Bach zijn verkrijgbaar via www.devinemusic.co.uk