Mike Fentross | luit en theorbe

Zondag 3 maart 2019, 11.00 uur, Zeeuwse Concertzaal Middelburg
Entree € 12,50 incl. koffie/thee

To Dowland or not to Dowland

John Dowland was een van de grootste luitisten ooit. De Engelse musicus maakte in 1595 een reis door Italië. Daar ontmoette hij de 15-jarige Giovanni Kapsberger. Deze bespeelde met virtuositeit de theorbe, de 14-snarige langhalsluit. De wereld van deze twee virtuoze luitspelers wordt tot leven gebracht in het programma To Dowland or not to Dowland (2 luitvirtuozen in Venetië anno 1595).

Mike Fentross

Tot 1988 studeert Mike Fentross luit en barokgitaar bij Toyohiko Satoh aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Na het behalen van zijn diploma is Fentross Nederlands eerste professionele barokgitarist. Als continuospeler gaat hij aan de slag bij toonaangevende barokorkesten waaronder The Amsterdam Baroque Orchestra, Les Arts Florissants, het Combattimento Consort Amsterdam en Al Ayre Espagnol.

In 1991 richt Fentross, samen met gambiste Paulina van Laarhoven en zangeres Xenia Meijer, het ensemble La Sfera Armoniosa op, een ensemble dat zich toelegt op bekende en onbekende 17e en 18e eeuwse muziek.

Sinds 1997 is Mike Fentross docent luit en basso continuo aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Naast doceren werkt Fentross ook mee aan Cd-opnamen van o.a. de cellist Yo Yo Ma, violist Jaap van Zweden, sopraan Maria Bayo, Les Arts Florissants, The Amsterdam Baroque Orchestra, Capriccio Stravagante, Combattimento Consort Amsterdam, The Harp Consort, The New London Consort en Al Ayre Espagnol.