Anuschka en Maria Pedano

Zondag 6 oktober 2019, Zeeuwse Concertzaal te Middelburg
Aanvang 11.00 uur
Entree €19,50 euro, jeugd t/m 25 jaar €10 euro, incl. koffie/thee.

Dit is een salonconcert i.s.m. de Zeeuwse Concertzaal

Anuschka Pedano | altviool

Anuschka Pedano (2000) luisterde ademloos naar de prachtige Romanze van Bruch en wist al op jonge leeftijd dat de altviool met zijn mooie warme klanken haar hart had gestolen. Op haar negende startte zij haar altvioollessen bij Julia Dinerstein, van wie zij nog altijd les heeft.

Anuschka heeft prijzen gewonnen op diverse concoursen. In 2015 won zij het Britten Altvioolconcours, was finaliste van het Koninklijk Concertgebouw Concours en won bij het internationale concours “Concours Européen pour Jeunes Solistes” de 1 e prijs en de extra prijs: “Prix Marie-Christine Cid-Diaz”.
In 2016 won zij de Classic Young Masters Award en de Sinfonia Award. Begin 2017 behaalde zij bij de regionale finale van het Prinses Christina Concours in Rotterdam een 1e prijs.
Ervaring in de kamermuziek heeft Anuschka opgedaan in het Giovanni kwartet, dat tijdens de Zeister Muziekdagen werd gecoached door Alexander Pavlovsky van het Jerusalem Kwartet. In juli 2018 nam Anuschka deel aan het internationale kamermuziekfestival Musica Mundi in Brussel, waar zij masterclasses kreeg van o.a. Jerôme Pernoo, Alexandra Soumm en Nicholas Angelich.
Sinds september 2016 maakt ze deel uit van het internationale strijkersorkest LGT Young Soloists te Zürich waarmee zij soleerde in Europa, de VS en Azië.
In januari 2018 heeft Anuschka samen met dit orkest de CD Nordic Dream opgenomen met als solostuk de Serenade voor altviool en orkest van Edvard Fliflet Braein. Anuschka heeft gespeeld op diverse festivals zoals Wonderfeel, het Grachtenfestival, Klassiek op het Amstelveld, het Russische kamermuziekfestival “Winteravonden aan de Amstel”, het festival Vocal Art Rhein-Main in Frankfurt en het Spivakov festival in Moskou.
Zij heeft gesoleerd met de Koninklijke Marinierskapel, met Domestica Rotterdam n.a.v. haar behaalde prijs bij het Prinses Christina Concours en in februari 2018 soleerde zij samen met de Russische violist Nikita Boriso-Glebsky met Sinfonia Rotterdam o.l.v. Conrad van Alphen. Anuschka volgde masterclasses bij o.a. Michael Kugel, Jürgen Kussmaul, Sven Arne Tepl, Alexander Pavlovsky, Orfeo Mandozzi en de leden van het Zemtsov altvioolkwartet.
In oktober 2017 was zij samen met haar zus Maria te gast in het televisieprogramma Podium Witteman. Anuschka bespeelt een Franse altviool gebouwd door Gand & Bernadel Freres (Parijs, 1877)haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.

Maria Eugenia Pedano | hobo

Maria Eugenia Pedano (2003) raakte als klein meisje van zes betoverd door de klanken van de hobo en begon met hoboles bij Nanette van Nes aan het CKC in Zoetermeer. Toen zij tien jaar oud was, won Maria een prijs bij het Prinses Christina Junior Concours. Dit was een grote stimulans om haar hobostudie voort te zetten. Met dank aan dit concours heeft ze mooie optredens mogen verzorgen, onder andere tijdens het Kinderprinsengrachtconcert 2014 samen met Johan Wiersma (accordeon) en Emma van Schadewijk (cello). Ook speelde zij tijdens de Max Proms onder begeleiding van het  Metropole Orkest en in Carré tijdens het tienjarig jubileum van Kinderen voor Kinderen.
Begin 2015 won Maria de hoboprijs tijdens de Maassluise Muziekweek. In de regiofinale van het Prinses Christina Concours in Maastricht in 2016 won Maria een 1e prijs. Tijdens de Nationale Finale van dit concours won zij een 2e prijs.
In september 2016 soleerde Maria met de Philharmonie Zuidnederland naar aanleiding van haar behaalde prijs in Maastricht.
Naast het spelen van de hobo zingt Maria graag, daarin heeft ze les bij Sarah Barrett. Ze heeft meegedaan aan enkele musicalproducties zoals ‘Moeder ik wil bij de Revue’ in 2014/2015.
In 2016 won Maria het 32 e Concours de la Chanson Alliance Française.
Ze is te gast geweest bij Podium Witteman en heeft in 2016 in Zürich een concert mogen verzorgen op uitnodiging van de Nederlandse Ambassade en het Prinses Christina Concours. In juni 2017 was zij te gast bij het Spivakov festival in Moskou en stond zij in de finale van het Koninklijk Concertgebouw Concours. Maria zit in de derde klas van het Erasmus college, en volgt daarnaast hobolessen bij Maarten Dekkers en Ralph van Daal aan Codarts.