Finalisten van het Prinses Christina Concours

 

Zondag 7 april 2019, Zeeuwse Concertzaal Middelburg
Aanvang 11.00 uur,

Entree € 12,50 incl. koffie/thee

In samenwerking met Zeeuwse Concertzaal en het Prinses Christina Concours, is er een optreden van een duo van het Prinses Christina Concours. Kwaliteit, enthousiasme en passie zijn gegarandeerd. Het zijn niet voor niets finalisten.

Programma

Max Reger, suite nr.3 in a-mineur voor cello solo, prelude en scherzo
Serge Rachmaninov
, variaties op een thema van Corelli in d-mineur opus 42
Serge Prokofiev, cello sonate in C-majeur opus 119

Dit is een salonconcert i.s.m. de Zeeuwse Concertzaal


Florianne Remme | cello

Florianne Remme (2000) begon op achtjarige leeftijd met cellospelen. Vanaf haar elfde volgde zij lessen bij Jiri Prchal in Leeuwarden. Op haar veertiende werd ze toegelaten tot de Jong Talentklas van het Prins Claus Conservatorium in Groningen en volgde daar lessen bij Corine ’t Hoen. Vanaf haar vijftiende studeerde zij verder bij Lucia Swarts aan de School voor Jong Talent  op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Vanaf september 2018 studeert zij bij Jeroen Reuling aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel.                          

Florianne is prijswinnaar van verschillende concoursen en nam deel aan meerdere festivals en zomercursussen. Zo was zij in 2016 finaliste van het Prinses Christina Concours. Florianne volgde masterclasses tijdens het Cello Festival in Zutphen, het Festival Jong Talent Schiermonnikoog, het Peter de Grote Festival, het Festival Pablo Casals, het Emmy Verhey Festival en tijdens de Cello Biënnale in Amsterdam. Zij kreeg lessen van onder andere Dmitri Ferschtman, Michel Strauss, Harro Ruijsenaars, David Cohen en Raphaël Pidoux.
Florianne geeft regelmatig concerten, zowel solo als in kamermuziekverband. Zij speelde solo met verschillende jeugdorkesten, zoals het Jeugd Orkest Nederland, het Haydn Jeugd Strijkorkest en het Atheneum Kamerorkest.
In september 2017 speelde zij samen met drie andere prijswinnaars van het Prinses Christina Concours solo met het Residentie Orkest. Samen met violiste Pieternel Tils en pianist Jorian van Nee vormt Florianne het Audax Pianotrio.
De cello en strijkstok waar Florianne op speelt, zijn haar in bruikleen gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. 


Jorian van Nee | piano

Jorian van Nee (1999) woont in Amsterdam en studeert aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij les krijgt van David Kuyken.
Hij begon met pianospelen toen hij negen jaar oud was. Jorian heeft lessen en masterclasses gevolgd van onder andere Ronald Brautigam en Jan Wijn. Tevens volgde hij enkele compositielessen bij Willem Jeths. Jorian treedt regelmatig op, zowel solo als in ensembles. Jorian is de pianist van het Audax trio, een pianotrio met Pieternel Tils (viool) en Florianne Remme (cello). Hij speelde ook enkele keren met orkest zoals het Residentie Orkest en Sinfonia Rotterdam. Jorian is meerdere keren te horen geweest op de radio, onder andere bij Radio 4 Muziekwijzer en Spiegelzaal.
Hij verscheen op tv bij De Wereld Draait Door en Podium Witteman.
Jorian componeert ook zelf en speelde al eigen werk live op radio 4. In 2013 won hij een 1e prijs bij het Prinses Christina Concours en daarnaast won hij ook een 1e prijs bij het Prinses Christina Compositie Concours voor twee van zijn eigen pianostukken. In 2015 won hij de prijs voor de beste begeleider bij het Prinses Christina Concours. Hij viel ook in de prijzen bij het Peter de Grote Festival en het concours van de Young Pianist Foundation.