Kaarten reserveren

Zondag 4 oktober 2020, 11.00 -12.00 uur 
Zeeuwse Concertzaal Middelburg
Entree € 12,50 incl. koffie/thee
Jeugd t/m 17 jaar en voltijdsstudenten: € 10,--
Donateurs € 10,--

Spannende Zeeuwse blazerscombinatie 

Met muziek uit verschillende stijlperioden: van Bach tot en met Russell, verzorgen Femke Steketee (saxofoon) en Evelien de Vries (basklarinet) een aantrekkelijk programma. De saxofoon en de klarinet hebben overeenkomsten, maar de klankkleuren zijn heel verschillend, dat maakt de combinatie spannend. Beide dames spelen in kamermuziekverband en in orkesten. Beiden houden van een uitdaging en combineren barokmuziek met 20ste eeuwse composities van Widmann, Nas en Russell. Deze twee musici,trakteren het publiek op een aangename, muzikale reis met een sonate voor 2 klarinetten van Poulenc tot en met een mooi arrangement van de ingenieuze muziek van Bach.


Evelien de Vries: klarinet
Femke Steketee: saxofoon

programma

Francis Poulenc (1899-1963), Sonata for two clarinets
John Russell (1979), This homeless way
Paul Bonneau (1918-1995), Caprice en forme de valse
Jörg Widmann (1973), Fantasie
Mayke Nas (1972), Digit#2
Johann Sebastian Bach (1685-1750), Inventions

Evelien de Vries

Evelien de Vries (1989) behaalde zowel haar bachelor- als master diploma met hoge onderscheiding aan het Conservatorium in Tilburg. Ze kreeg lessen van Lars Wouters van den Oudenweijer, Benjamin Dieltjens en Pascal Moraques. Masterclasses volgde ze onder meer bij Martin Fröst, Charles Neidich en Jörg Widmann. 

Tijdens haar studie volgde ze basklarinetlessen bij Carlos Galves Taroncher en speelde ze mee in het Nationaal Jeugd Orkest en het Nederlands Studenten Orkest. Tegenwoordig is ze actief als remplaçant bij orkesten en maakt ze onderdeel uit van diverse ensembles, waaronder Het Zeeuws Orkest, Kamerorkest TY, Holland Orkest Combinatie, Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht, Tangosextet Recuerdo, Het Zeeuws Blaaskwintet en klarinet-piano duo met Rien Balkenende. 

Als muziekdocente is Evelien verbonden aan Muziekvereniging Con Affezzione en Stichting de Muze en geeft ze klarinetles in haar lespraktijk in Middelburg.Femke Steketee

Femke Steketee (1989) is cum laude afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij Frank Timpe en Leo van Oostrom, en voltooide haar master-opleiding eveneens cum laude aan het Conservatorium van Amsterdam bij Arno Bornkamp.

Femke is verbonden aan verschillende symfonieorkesten waaronder het Residentie Orkest, Koninklijk Concertgebouworkest, Radio Filharmonisch Orkest en Noord Nederlands Orkest. Ze is regelmatig te horen als solist bij verschillende gezelschappen. Zo speelde ze het Concertino da camera van Jacques Ibert, Concert voor saxofoon en strijkorkest van Aleksandr Glazoenov en Fantasia van Heitor Villa-Lobos. De Nederlandse componist Christian Blaha schreef een saxofoonconcert voor Femke, dat ze uitvoerde met het TY Kamerorkest.   

Kamermuziek is een grote liefde van Femke. Ze is altsaxofonist van het Syrène Saxofoonkwartet dat als eerste blazersgezelschap werd aangenomen aan de prestigieuze Nederlandse Strijkkwartet Academie. Het kwartet geeft concerten in binnen- en buitenland en heeft in 2016 het debuutalbum ‘Friszoet & Stevig’ uitgebracht. In 2019 ontwikkelde het kwartet hun voorstelling ‘Water Works’ waarin een bewerking van de drie Water Music suites van Georg Friedrich Händel werd gecombineerd met moderne dans. In datzelfde jaar verscheen de gelijknamige cd.
Daarnaast is Femke sopraansaxofonist van het Haags Kwartet dat zich specialiseert in hedendaagse kamermuziek. 

Sinds 2014 vormt Femke een duo met pianist Tobias Borsboom. In 2020 verscheen haar debuut-cd ‘La fille et le saxophone’ dat ze samen met Tobias opnam en waarop een selectie staat van haar meest geliefde werken voor saxofoon en piano.  

Naast haar gevarieerde bestaan als musicus is Femke schrijver en columnist. In 2015 heeft ze haar in de pers veelbesproken blog ‘Sax and the Pretty' opgericht waarmee ze met haar teksten een grote groep jongeren voor het eerst in contact bracht met klassieke muziek.